تاثیر رساله های تقاضامحور در ارتقا رتبه دانشگاه ها
معاون پژوهشی دانشگاه قم گفت: رسالههای دکتری تقاضا محور در هر دو ارتقای استاد و رتبهی دانشگاه تاثیر میگذارد، در راستای تحقق این امر نیز در بخش آموزش و پژوهش دانشگاه فعالیتهای موثری صورت گرفت و ۶۵ مورد در سامانه نان(nan) ثبت شده است.
_21.jpg)
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر نوروزی در جلسهای که با حضورمعاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه قم و مدیران برنامهریزی آموزشی و پژوهشی دانشگاه و اعضای کمیتهها کمیسیونها و هیئت ممیزه دانشگاه برگزار شدعنوان کرد: با تغییر رویهای که Isc در رتبهبندی دانشگاهها داشته است، در بررسی مقالات، اخیرا در رتبهبندی دانشگاهها اسکوپوس هم، هم طراز و در کنار مقالات jcr و Isi قرار گرفته است، در واقع آن چیزی که ملاک رتبه بندی دانشگاهها است همین اسکوپوس است.
وی افزود: هماکنون نیز در تشویق مقالات، مقدار تشویقی که برای بحث مقالات اسکوپوس لحاظ شد مساوی با مقالات jcr است، کتب تصنیفی و تالیفی و همچنین ترجمه کتاب توسط اساتید نیز از جمله مواردی است که در ارتقای رتبه دانشگاه ها موثر است.
وی گفت: کرسیهای ترویجی و نظریهپردازی نیز از دیگر عوامل موثر در ارتقای رتبه یک دانشگاه است که دانشگاه قم در این زمینه به نحو مطلوبی عمل کرده است و شتاب خوبی گرفته است، شرکت در همایشهای بین المللی نیز در ارتقای خود استاد و همچنین دانشگاه تاثیرگذار است.
معاون پژوهشی دانشگاه قم تصریح کرد: رسالههای دکتری تقاضا محور نیز در هر دو ارتقای استاد و رتبهی دانشگاه تاثیر میگذارد، در راستای تحقق این امر نیز در بخش آموزش و پژوهش دانشگاه فعالیتهای موثری صورت گرفت که ۶۵ مورد در سامانه نان دانشگاه ثبت شده است که برای سال اول آمار بسیار خوبی است.
وی گفت: طرحهای پژوهشی، ملی و منطقه ای، تعداد قراردادهای ماموریت محور، اختراعات ملی، طرحهای کلان ملی، طرحهای فناورانه مسئله محور، تاسیس یا عضویت در شرکتهای دانش بنیان، کتب مشترک با خارجیها(بین المللی)، پژوهشگران پر استناد(پژوهشگران یک و دو درصد) ، جذب دانشجویان خارجی پسادکتری، پروژههای منطقهای و بینالمللی، تعداد جوایز معتبر بین المللی و ملی، استاد نمونه و پژوهشگر برتر کشوری کسب رتبه در جشنواره مختلف و حائز رتبهبودن در بنیاد ملی نخبگان نیز از جمله مواردی است که در ارتقای رتبه اساتید و دانشگاه موثر خواهد بود.