• 1403/03/22 - 10:38
  • - تعداد بازدید : 49
  • - تعداد بازدیدکننده : 21

ساخت نیمکت خورشیدی توسط دانشجوی دانشگاه قم

پروژه‌ی طراحی و ساخت نیمکت خورشیدی حاصل تلاش مشترک مهدی علیجانی و مهدیه مرادخانی، از دانشجویان توانمند رشته مهندسی مکانیک مقطع کارشناسی دانشگاه قم، با توجه به کمبود انرژی الکتریکی در فصول گرم سال و نیاز روز افزون به تامین انرژی پاک برای مصارف روزمره شکل گرفت.

نیمکت_خورشیدی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه قم، پروژه‌ی طراحی و ساخت نیمکت خورشیدی حاصل تلاش مشترک مهدی علیجانی و مهدیه مرادخانی، از دانشجویان توانمند رشته مهندسی مکانیک مقطع کارشناسی دانشگاه قم، با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و به ویژه استان قم که در بیشتر روزهای سال از نعمت تابش مستقیم خورشید برخوردار است و همچنین با توجه به کمبود انرژی الکتریکی در فصول گرم سال و نیاز روز افزون به تامین انرژی پاک برای مصارف روزمره شکل گرفت.

این دو دانشجو با تلفیق دانش فنی، خلاقیت طراحی و انگیزه‌ی بالا برای توسعه فناوری‌های سبز موفق شدند نمونه‌ای کاربردی، زیبا و کاملا مستقل از شبکه برق شهری را طراحی و اجرا کنند. مهدی علیجانی با تمرکز بر بخش‌های فنی، ساخت و تولید پروژه و مهدیه مرادخانی با طراحی ظاهری و جنبه‌های زیبایی شناختی، با هدایت و راهنمایی دکتر مصطفی میرزایی عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک، در کنار هم نقش موثری در شکل‌گیری و موفقیت این طرح ایفا کرده‌اند.

 هدف اصلی از اجرای این پروژه، بهره گیری عملی از انرژی خورشیدی به عنوان منبعی پاک، تجدیدپذیر و در دسترس در محیط‌های عمومی بوده است تا امکان شارژ تلفن همراه و استفاده از روشنایی موضعی را بدون وابستگی به شبکه برق شهری فراهم کند. علاوه بر کاربردهای عملی، این پروژه بستری مناسب برای تقویت توانمندی‌های دانشجویی در زمینه طراحی و ساخت سیستم‌های مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم کرده است.

 این نیمکت که در محوطه‌ی دانشکده فنی و مهندسی نصب و مورد استفاده قرار گرفته است، مجهز به چهار پورت USB برای شارژ تلفن های همراه بوده که دو عدد از آن‌ها قابلیت شارژ سریع (Fast Charge) داشته و امکان استفاده هم زمان چند نفر را فراهم می سازند. از دیگر قابلیت‎های این نیمکت، وجود سیستم روشنایی موضعی با بهره‌گیری از چراغ LED کم مصرف است که با استفاده از انرژی ذخیره شده در طول روز، در هنگام شب فضایی با شعاع حدود یک متر را به طور موثر روشن می‌کند. منبع انرژی نیمکت، دو پنل خورشیدی نصب شده در قسمت فوقانی آن است که انرژی تابشی خورشید را دریافت کرده و از طریق یک باتری قابل شارژ، ذخیره می‌کند.

این سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که در طول روز انرژی کافی را برای شارژ دستگاه‌ها و تامین روشنایی شبانه فراهم آورد. طراحی فیزیکی نیمکت نیز با در نظر گرفتن زیبایی بصری، استحکام سازه و راحتی استفاده کننده انجام شده و کاملا مناسب برای استفاده در اماکن عمومی است. این پروژه نشان می‌دهد که با ابتکار، دانش فنی و توجه به محیط زیست، می‌توان امکانات رفاهی ساده اما موثری را در اختیار جامعه قرار داد.

 

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 5352

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید