دانشآموخته دکتری دانشگاه قم؛
یکی از نقاط مثبت رساله «جرم انگاری بینالمللی بومزدایی بر مبنای آموزههای جرم شناسی سبز» میزان و تنوع منابع آن است/ این رساله، پایان کار پژوهشی من در این حوزه نخواهد بود
دانشآموخته دکتری دانشگاه قم و پژوهشگر حوزه حقوق بینالملل محیط زیست با بیان اینکه رساله جرم انگاری بینالمللی بومزدایی بر مبنای آموزههای جرم شناسی سبز دارای ۴۱۵ منبع فارسی و انگلیسی است، گفت: از این تعداد، ۶۰ منبع فارسی و دیگر منابع انگلیسی است، این رساله قطعا پایان طرحهای پژوهشی من نیست و پس از وقفه تعطیلات نوروز، طرحهای پژوهشی جدیدی را آغاز خواهم کرد.

دکتر شراره ابطحی، در گفت و گو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، عنوان کرد: اخیرا رسالهای را در رشته حقوق جزا و جرم شناسی در دانشگاه قم با حضور پروفسور راب وایت ارائه داده و دفاع کردم، همچنین در دو رشته حقوق جزا و جرمشناسی و حقوق محیط زیست دارای مدرک کارشناسی ارشد هستم.
دکتر ابطحی گفت: زمانی که در مقطع کارشناسی ارشد حقوق محیط زیست در دانشگاه شهید بهشتی مشغول تحصیل بودم، استاد راهنمای پایاننامه من، دکتر رمضانی قوامآبادی و دکتر نجفی ابرندآبادی بودند.
وی افزود: دکتر نجفی، پیشنهاد موضوع پایاننامهای را تحت عنوان «حفاظت از گونههای زیستی در آموزههای جرمشناسی انتقادی گونههای حیوانی» به من پیشنهاد دادند که قرار بود اولین بار در ایران این موضوع کارشود.
این دانشآموخته دکتری دانشگاه قم بیان کرد: این پایاننامه کار شد و به پیشنهاد استاد راهنما، این پایاننامه به یک کتاب تبدیل و در سال ۱۴۰۰ چاپ شد؛ پرفسور راب وایت این کتاب را به زبان انگلیسی ترجمه کردند و دیباچهای نیز بر آن نوشت، همچنین دکتر رمضانی دیباچهای دیگری نیز بر این کتاب نوشتند.
دکتر ابطحی خاطرنشان کرد: این کتاب در اولین نگارشهای حقوق بینالملل جشنواره ریاست جمهوری جزو ۱۰ کتاب راهیافته به مرحله آخر بود، پیش از تبدیل این پایان نامه به کتاب و در واقع زمانی که در حال نگارش پایان نامه بودم، نیاز به منابع انگلیسی داشتیم که بخشی از این منابع در دسترس ما نبود، بنابراین با مکاتباتی که با پروفسور وایت داشتیم،ایشان منابع انگلیسی بهروز را در اختیار ما قرار میدادند.
وی تصریح کرد: در واقع آشنایی و همکاری علمی من و پروفسور وایت در سال ۱۳۹۸ شکل گرفت، همچنین با اجازه کتبی پروفسور وایت، چند مقاله از او را من ترجمه کردم که مجموع این مقالات در کتابی تحت عنوان «حمایت از قانون حیوانات، ۵ گفتار از پروفسور راب وایت» توسط انتشارات شهر دانش در سال ۱۴۰۱ چاپ شد.
این دانشآموخته دکتری دانشگاه قم گفت: پروفسور وایت در همان زمان، یک دایره المعارف جرایم محیط زیستی را برای انتشارات ادورارد الگارد کار میکردند، در این راستا، از پژوهشگرهای مختلف دنیا دعوت میکردند، سه موضوع را در حوزههای حقوق حیوانات، حقوق آلودگی هوا و جرایم آبی را به من پیشنهاد دادند، به دلیل موقعیت جغرافیایی که کشور ما به لحاظ وضعیت و بحران آب دارد، موضوع جرایم آبی را انتخاب کردم.
وی افزود: این پروژه سه سال طول کشید، اخیرا نسخه اصلی آن چاپ شده است، پس از انجام این طرح بینالمللی با مشارکت پروفسور وایت، من وارد دوره تحصیلی مقطع دکتری دانشگاه قم شدم و از همان ترم دوم موضوعی را به استاد فضائلی و دکتر مشهدی پیشنهاد دادم که با اندکی اصلاحات پذیرفته شد.
دکتر ابطحی گفت: جهت مشورت برای موضوع این پایاننامه خدمت دکتر اسلامی اردکانی رفتم و ایشان عبارت «با نگاه بومشناسی ژرفانگر» را به پایاننامه اضافه کردند، پروفسور وایت نیز از همان ابتدا شروع کار رساله دکتری در جریان نگارش این رساله قرار گرفتند و منابع انگلیسی اصلی را در اختیار من قرار دادند.
وی افزود: پروفسور وایت از پیشگامان جرمشناسی سبز هستند، ایشان و اساتید راهنمای من در دانشگاه قم و همچنین استاد نجفی ابراندآبادی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی به عنوان استاد مشاور، من را در نگارش رساله دکتری بسیار کمک کردند.
این دانشآموخته دانشگاه قم در پایان خاطرنشان کرد: رساله دکتری من که اخیرا در دانشگاه قم دفاع شد، یکی از نقاط مثبت آن، منابع آن هست که حدود ۴۱۵ منبع مختلف دارد که ۶۰ منبع آن فارسی و دیگر منابع آن انگلیسی است، نهایتا ما همه تلاشخود را انجام دادیم تا رسالهای مفید و کارآمد نگارش و ارائه شود، قطعا این رساله، پایان کارها و پروژههای علمی من نیست و من همچنان پس از وقفه تعطیلات ایام نوروز، طرحها و پژوهشهای جدیدی را آغاز خواهم کرد.
گفتنی است، اخیرا جلسه دفاعیه رساله دکتری حقوق بینالملل عمومی دکتر شراره ابطحی دانشجوی دکتری دانشگاه قم، با حضور پرفسور راب وایت Rob White استاد دانشگاه تاسمانی استرالیا و راهنمایی دکتر مصطفی فضائلی و دکتر علی مشهدی در دانشگاه قم برگزار و با موفقیت و درجه عالی از این رساله دفاع شد.
نظر دهید