• 1404/01/27 - 22:19
  • - تعداد بازدید : 31
  • - تعداد بازدیدکننده : 30
دبیر کمیته علمی فقه همایش ملی «بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری»؛

اهمیت و نقش بی‌بدیل فقه پویا و پزشکی پیشرفته در حل چالش ناباروری

دبیر کمیته علمی فقه با تأکید بر نقش بی‌بدیل فقه پویا و پزشکی پیشرفته در حل چالش ناباروری، بیان کرد: امروز با تلفیق دانش روز، تحقیقات دانشگاهی و استنباط‌های فقهی دقیق، خانواده‌های ایرانی می‌توانند با اطمینان کامل از مشروعیت و کارآمدی روش‌ها، مسیر فرزندآوری را بپیمایند.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجت الاسلام دکتر علیرضا ابراهیمی عضو هیئت علمی دانشگاه قم و دبیر کمیته علمی فقه همایش ملی «بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مسائل مربوط به ناباروری بسیار متنوع است و فتاوای مراجع تقلید در بسیاری از موارد به دلیل رعایت ملاک‌های شرعی، جواز استفاده از روش‌های درمانی را صادر کرده‌اند.

وی ادامه داد: از منظر فرهنگی، برگزاری همایش‌های تخصصی می‌تواند برای نسل جدیدی که آشنایی کمتری با این موضوعات دارند، بستری فراهم کند تا با اطمینان خاطر به سمت درمان حرکت کنند و خانواده‌ خود را از نعمت فرزند محروم نسازند.  

دکتر ابراهیمی عنوان کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از نهادهای مبارکی که ریشه در انقلاب اسلامی دارد، ابتدا در جهاد سازندگی و دوران دفاع مقدس فعالیت می‌کرد و به تدریج دامنه فعالیت‌ خود را به عرصه دانشگاه و مسائل علمی گسترش داد

وی افزود: شهدایی که در این نهاد، بنیان‌های علمی ارزشمندی را پایه‌گذاری کردند از جمله در حوزه درمان ناباروری، الگوهای درخشانی هستند. هرچه این دستاوردها برای جوانان و دانشگاهیان ما بهتر تبیین شود، روحیه خودباوری و تکیه بر توانمندی‌های داخلی تقویت خواهد شد.  

وی ادامه داد: تسهیلات مرتبط با ازدواج، مسکن و اشتغال نقش بسزایی در تحقق جوانی جمعیت دارد و برای کسانی که با چالش‌های ناباروری روبه‌رو هستند و هم چنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی توسط دانشگاه‌ها و جهاد دانشگاهی می‌تواند راهگشا باشد.

دکتر ابراهیمی عنوان کرد: دانشگاه‌ها از طرق مختلف می‌توانند در این زمینه فعال شوند؛ از جمله برگزاری سالانه همایش‌ها و نشست‌های علمی و انتشار نتایج آن‌ها به صورت آماری از طریق رسانه‌ها، به ویژه صدا و سیما؛ همچنین می‌توان تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی از جمله مقالات و پایان‌نامه‌ها را به سمت این موضوعات سوق داد.  

وی در پایان اضافه کرد: امسال در کمیته فقه که برای نخستین‌بار تشکیل شد، به داوری مقالات پرداختم که بسیاری از آن‌ها از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند و قابلیت چاپ داشتند؛ پیشنهاد می‌کنم کمیته علمی، مجله‌ای اختصاصی برای انتشار چنین آثاری راه‌اندازی کند، قطعاً با مشاهده چاپ مقالات در این مجله‌ها، اساتید و پژوهشگران استقبال بیشتری از این عرصه خواهند کرد.

 

  • گروه خبری : پژوهش,عمومی
  • کد خبر : 5056
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید