پنجشنبه 28 دي 1396   13:26:14

در برنامه مناظره دانشگاه قم مطرح شد

زيباكلام: انتظار مردم رسيدگي علني به اتهامات سران فتنه است/ منتظمي: تضميني وجود ندارد كه فتنه‌گران به رأي دادگاه تمكين كنند

دبيركل اسبق جامعه اسلامي دانشجويان در پاسخ به زيباكلام كه حصر سران فتنه را خلاف اخلاق و قانون دانست، گفت: ايجاد اغتشاش، كتك‌زدن مردم در خيابان‌ها و به آتش كشيدن پرچم امام حسين(ع) خلاف اخلاق و اردوكشي خياباني و عدم تمكين به نتيجه انتخابات خلاف قانون است.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، مناظره صادق زيباكلام فعال سياسي و استاد دانشگاه تهران و متين منتظمي دبيركل اسبق جامعه اسلامي دانشجويان با محوريت بررسي ابعاد مختلف فتنه سال 88 با عنوان «فتنه بما هو فتنه» عصر امروز در دانشگاه قم برگزار شد.

زيباكلام در ابتداي اين برنامه با اشاره به جرايم سياسي و حقوقي مختلفي كه متوجه سران فتنه 88 است اظهار كرد: سال‌ها از 88 مي‌گذرد ولي در اين مدت فرصتي به كساني كه سران فتنه خوانده مي‌شوند داده نشده است كه از خود دفاع كنند و تفهيم اتهام شوند، جا داشت در اين مدت فرصتي به آنان داده شود تا از خود دفاع كنند.

منتظمي در پاسخ گفت: در اين مدت تريبون‌هاي مختلفي از طرف رسانه‌هاي آمريكا و انگليس به فتنه‌گران و حاميان آنان داده شده است ولي هر بار نتيجه همان بود كه انتظار ميرفت و حاميان فتنه نتوانستند با «حرف» و «توجيه» باطل را حق جلوه دهند.

• اقرار هيلاري‌ كلينتون به ارتباط جريان فتنه با آمريكا و اسرائيل

زيباكلام در ادامه ارتباط فتنه‌گران با آمريكا و انگليس را اتهامي بيش ندانست و گفت: «فتنه‌گري» و «ارتباط با آمريكا و اسرائيل» همگي برچسب‌ و اتهاماتي است كه به موسوي، رهنورد و كروبي زده مي‌شود در حاليكه چنين چيزي نبوده است و اگر آنان فرصت دفاع از خود مي‌يافتند اين مسائل را اثبات مي‌كردند.

منتظمي در پاسخ بيان كرد: جرايمي كه در جريان فتنه رخ داد واضح و براي همه مردم روشن است چون كم نبوده است بلكه متعدد بوده است؛ اگر از اردوكشي‌هاي خياباني چشم‌پوشي شود هتك حرمت به عاشوراي حسيني چه؟ اگر از آن هم چشم‌پوشي شود كتك‌كاري مردم بي‌گناه در كوچه و خيابان‌ها چه؟ اگر از آن هم چشم پوشي شود به آتش كشيدن حسينيه و مسجد چه؟ پس از گذشت چندين سال ابعاد مختلف فتنه 88 براي مردم روشن شده است و جرايم سران فتنه غير قابل انكار است.

وي ادامه داد: شما مي‌گوييد جريان انقلابي بي‌دليل به فتنه‌گران برچسب ارتباط با آمريكا و اسرائيل را زده‌اند در حاليكه اين اتهام نيست بلكه حقيقتي است كه هيلاري كلينتون در كتاب خاطرات خود به اين مسئله اقرار كرده است.

• دادگاه اخلاق و قانون جريان فتنه را محكوم مي‌داند

زيباكلام در ادامه عنوان داشت: حصر خانگي موسوي، كروبي و رهنورد خلاف قانون، اخلاق و انسانيت است و همين هم موجب شده است كه اخيراً به فكر جمع كردن بساط حصر بيفتند.

منتظمي در پاسخ اذعان كرد: شما در حالي حرف از اخلاق مي‌زنيد كه فتنه‌گران هشت ماه كشور را دچار تشنج كرده بودند و مردم را در كوچه و خيابان كتك مي‌زدند، پرچم هيئت امام حسين(ع) و عكس امام را آتش مي‌زدند. در حالي حرف از قانون مي‌زنيد كه فتنه‌گران در سال 88 خلاف قوانين جمهوري اسلامي ايران اردوكشي‌هاي خياباني راه انداختند، خلاف قوانين كشور قبل از مشخص شدن نتيجه انتخابات به اظهار نظر و پيش‌بيني درباره نتيجه انتخابات پرداختند و در بيانيه‌هاي چهارم و پنجمي كه منتشر كردند مردم را به سمت اغتشاش سوق دادند! بر اساس قانون تنها متهم جريان فتنه است.

• درد مردم سوختن در آتش قطارهاست نه حصر!

زيباكلام بيان كرد: بسياري از مردم خواستار رسيدگي علني دستگاه قضايي به اتهامات وارده به سران فتنه هستند تا مشخص شود اصل قضيه چيست و حصر موسوي و كروبي و رهنورد رفع شود، چرا تاكنون پس از گذشت چندين سال دادگاه علني براي شفاف‌سازي مسئله براي مردم تشكيل نشده است؟

منتظمي در پاسخ عنوان كرد: البته اين خواسته مردم نيست، مردم خواست خود را در « 9 دي» علنا نشان دادند؛ تنها كاسبان فتنه و حصر فكر و ذكر خود را بر مسئله حصر متمركز كرده‌اند در حاليكه درد مردم چيز ديگري است، سوختن در آتش قطارها، قيمتهاي سر به فلك‌كشيده تخم‌ مرغ، بي‌مسكني و كمبود شغل درد مردم است؛ درد مردم را بفهميد. نامه‌اي كه فتنه‌گران و كاسبان حصر براي تشديد تحريم‌هاي ايران به آمريكا ارسال كردند بر كسي پوشيده نيست، درد را فتنه‌گران براي مردم ايجاد كردند.

• تضميني وجود ندارد كه فتنه‌گران به رأي دادگاه تمكين كنند

زيباكلام مطرح كرد: خواست كساني كه به آن‌ها اتهام فتنه‌گري زده شده است اين است كه دادگاهي تشكيل شود و اتهامات آنان برايشان شرح داده شود و آن‌گاه اگر دادگاه حكم اعدام آنان را نيز صادر كند به قانون تمكين خواهند كرد و حكم را مي‌پذيرند.

منتظمي در پاسخ گفت: جريان فتنه كه سال 88 به رأي 24 ميليون نفر ايراني تمكين نكردند و كاملا خلاف قانون اغتشاش به راه انداختند چگونه تضميني وجود دارد كه در صورت تشكيل دادگاه و صدور حكم اعدام به رأي دادگاه تمكين كنند و دوباره بساط آشوب و اغتشاش در كشور به راه نيندازند؟! با توجه به سابقه بدي كه از آنان به جا مانده است هيچ تضميني براي شعله‌ور نشدن مجدد فتنه وجود ندارد.

در بخش پاياني اين برنامه پرسش‌هايي توسط دانشجويان حامي جريان‌هاي مختلف سياسي مطرح و توسط دو فرد مناظره‌گر پاسخ داده شد.