پنجشنبه 28 دي 1396   13:16:55

نشست مديران و كارشناسان قرآني دانشگاه‌هاي قم برگزار شد.

نشست مديران و كارشناسان قرآني دانشگاه‌هاي قم با عنوان «بررسي موانع و راه‌كارهاي هم‌افزايي فعاليت‌قرآني دانشگاه‌هاي قم» در دانشگاه قم

به گزارش روابط عمومي دانشگاه قم، اين نشست با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين دكتر پوررضا، رئيس نهاد رهبري در دانشگاه قم، دكتر محمدعلي اسدتاش، رئيس دفتر فعاليت هاي قرآني دانشگاه قم، دكتر حسني بافراني، رئيس دفتر فعاليت هاي قرآني دانشگاه قم، نماينده خبرگزاري ايكنا در قم و جمعي از مديران و كارشناسان قرآني دانشگاه ها برگزار شد.

در ابتداي اين نشست محمدعلي اسدتاش در سخناني بر لزوم هم افزايي بيشتر فعاليت هاي قرآني دانشگاه ها و آشنايي بيشتر آنان با يكديگر تاكيد كرد.

اسدتاش همچنين خواستار ايجاد دبيرخانه شوراي كارشناسان قرآني دانشگاه هاي قم و بررسي اين موضوع در اين شورا شد.

وي با اشاره به برخي كارهاي صورت گرفته در دانشگاه قم افزود: برپايي كرسي تلاوت قرآن، حفظ و تدبر در روزهاي چهارشنبه هر هفته با استفاده از دانشجويان از جمله اين برنامه ها است.

اسدتاش بيان كرد: اجراي طرح واژه هاي آسماني با استفاده از هزار و ۷۰۰ جلد كتاب مربوطه در شش مرحله و با حضور بيش از دو هزار استاد و دانشجو از ديگر كارهاي انجام شده است.

همچنين خانم حسني در سخناني گفت: نگاه ميان‌رشته‌اي به قرآن كريم مفاهيم و آيات قرآن را در نظر دانشجويان موثرتر و كاربردي‌تر خواهد كرد و دانشگاه قم نيز در اين راستا برپايي نشست‌هايي را در دستور كار خود داده است كه از جمله مي‌توان به نشست علمي قرآن و نجوم، قرآن در رياضي و يا رياضي در قرآن و ادبيات در قرآن و قرآن در ادبيات اشاره كرد.

حسني با اشاره به ساير فعاليت‌ها بيان كرد: تاكنون ۴۰ دوره تكميلي تربيت معلم قرآن و ۳۸ دوره مقدماتي از سوي اين دانشگاه براي دانشجويان، استادان و كارمندان برگزار شده است.

وي افزود: برپايي مسابقات سالانه قرآن و عترت طراحي شده توسط وزارت علوم و برپايي مسابقات تفسير قرآن، حفظ، واژه‌هاي آسماني، برپايي كلاس‌هاي آموزشي قرآن از ديگر برنامه‌هاي اين دانشگاه محسوب مي‌شود.

عضو هيئت علمي دانشكده الهيات دانشگاه قم بيان كرد: گذراندن يك واحد درس قرائت قرآن جزء دروس اجباري دانشجويان است و به عنوان شرط فارغ‌التحصيلي آنان لحاظ شده است.

حسني از اجراي طرح واژه‌هاي آسماني در شش دوره خبر داد و اظهار كرد: كارگاه تصحيح قرائت نماز براي دانشجويان، كرسي تدبر در قرآن، برپايي نشست‌هاي علمي با حضور استادان قرآني از جمله حجج اسلام پوررضا، مفتح، مودب، حسني و بررسي موضوعاتي مانند اوصاف بهشتيان، اعجاز تاثيرگذاري قرآن و ... از ديگر برنامه‌هاي انجام شده است.

وي برگزاري صبح‌گاه قرآني ويژه نيروهاي خدماتي دانشگاه را از ديگر كارها برشمرد و تصريح كرد: همايش ساعتي با كلام رباني از ديگر برنامه‌هاي اين دانشگاه است كه ۲۰ آذرماه با حضور رحيم خاكي از قاريان بين‌المللي برگزار خواهد شد.

اين نشست با حضور فعال موسسات و خبرگزاري هاي گوناگون نظير (معراج سرخ، تلاوت، نورالثقلين، ايكنا...) و با بيش 20 نفر از كارشناسان قرآني دانشگاه هاي استان تشكيل شد كه هر يك از كارشناسان به بيان نظرات و ديدگاه هاي خود پرداختند.