سه شنبه 25 مهر 1396   18:57:28

پيام رياست دانشگاه قم به مناسبت آغاز سال تحصيلي۹۷_۹۶

بسم الله الرحمن الرحيم
فرا رسيدن سال تحصيلي جديد را به حضور همه اساتيد معظم، دانشجويان پرتلاش به ويژه نو دانشجويان و كاركنان ارزشمند دانشگاه تبريك مي گويم.
دانشگاه قم كه بر پرتو انوار مقدس كرامت حضرت فاطمه معصومه(س) و در جوار حوزه مقدس علميه سامان يافته، ثمره تلاش عالمان و فرهيختگان و علاقمندان به علم و تقوي است.
دانشگاه قم اكنون در مرحله اي ديگر از رشد و پويايي قرار دارد، از اين رو براي دستيابي به جايگاه دانشگاه در افق هاي برنامه ريزي شده، همراهي، همدلي، تلاش و جهاد همه دانشگاهيان، به ويژه نخبگان و مجموعه هاي انقلابي را مي طلبد.
نگاه به فرصت ها، قوت ها، شايستگي ها و ضرورت هاي آتي ما را ملزم مي سازد تا در زمينه هاي گوناگون مورد نياز دانشگاه گامهاي استوار ديگري برداريم.
اكنون سياست محوري دانشگاه، برداشتن گام هاي بلند و برنامه ريزي شده براي ارتقاء رتبه دانشگاه در قالب دو برنامه ۵ ساله است كه بر اين اساس بنده متواضعانه از همه نخبگان دانشگاهي كه توانايي مساعدت دراين زمينه را دارند براي تشريك مساعي دعوت مي كنم تا با هم افزايي و فعال نمودن همه ظرفيت هاي دانشگاهي و استاني مرتبط؛ و با انجام اقدامات عالمانه و جهادي اين مسير دشوار ولي ضروري را با موفقيت بپيمائيم.
براي تحقق اين امر لازم است در عرصه فرهنگي با تكيه بر باورهاي اسلامي و متكي برآموزه هاي اهلبيت (ع) و داشته هاي بومي و ايراني، با گسترش فرهنگ تلاش و كوشش، عدالت جويي، استكبار ستيزي، خانواده محوري، آزاد انديشي و ترويج معنويت و عفاف و اميد و مثبت نگري و احترام عمومي، در مسير تحقق ارزشهاي انقلاب اسلامي و حيات طيبه قرآني گام برداريم.
در عرصه آموزشي ضروري است با ارتقاء كيفيت آموزش، بهبود سرانه فضاي آموزشي، روزآمد كردن رشته ها و منابع درسي، تاسيس گرايش هاي ميان رشته اي، هدفمند كردن پايان نامه ها و درعرصه فعاليتهاي پژوهشي با ايجاد انگيزه بيشتر براي اساتيد و دانشجويان در امر تحقيق، حمايت از پژوهش هايي كه در راستاي اهداف برنامه چشم انداز و اقتصاد دانش بنيان مي باشد و همچنين ارتباط بيشتر با صنعت با رويكرد گسترش پژوهش هاي بنيادي و توسعه اي و توجه به تقويت كتابحانه هاي موجود و الكترونيكي و تقويت بستر فناوري اطلاعات و حفاظت لازم در حوزه سابيري را در اولويت قرار دهيم.
توجه به موضوع كارآفريني از ابتداي شروع تحصيل براي دانشجويان و تسهيل در ارتباط با مراكز رشد ، تشكيل هسته هاي كارآفرين بين رشته اي (به ويژه بين علوم انساني، فني، علوم پايه)، حضور بيشتر اساتيد از نكات مهمي است كه مي بايست در برنامه ريزي هاي امسال در دستور كار قرار دهيم.
در حوزه دانشجويي نيز تلاش در جهت ارتقاء كيفيت و سرانه امكانات رفاهي دانشجويان و تلاش در زمينه افزايش نقش دانشجويان در دانشجويان در تصميم سازي و نظارت بيشتر بر حسن ارائه خدمات مي بايست مورد توجه باشد.
در حوزه مسائل اداري و مالي مي بايست در حوزه هزينه ها، اصل صرفه جويي معقول، پرهيز از اسراف، افزايش بهره وري و كاهش هزينه ها و حركت بيشتر به سوي درآمد زايي به ويژه درحوزه خدمات دانش بنيان و استقلال نسبي بودجه اي و توجه ويژه به موضوع انگيزش و ارتقاء سطح خدمات و احترام به مراجعه كنندگان را به طور جدي مد نظر قرار دهيم.
افزايش مشاركت دانشگاهيان در فرآيندهاي تصميم سازي، افزايش نظم در سامانه هاي آموزشي، اداري و مالي، دانشجويي، پژوهشي و فرهنگي، افزايش انگيزش عمومي در دانشگاه، دستيابي مستمر به شاخص هاي بالاتر در حوزه مسائل اعتقادي و اسلامي، الويت توسعه امكانات آمورشي، پژوهشي و رفاهي پرديس خواهران، گسترش روحيه نشاط و آرامش و ارتقاي سطح رفاه مجموعه افراد حاضر در دانشگاه را مي توان از اهم سياست ها و برنامه هاي دانشگاه در سال تحصيلي آتي بر شمرد.

از خداي متعال تعجيل در ظهور حضرت ولي عصر (ارواحنا فداه) و سلامتي رهبر معظم انقلاب و همه خدمت گزاران مخلص نظام اسلامي و شما دانشگاهيان عزيز دانشگاه قم را خواستارم.
عسكر ديرباز
رئيس دانشگاه قم