جمعه 31 شهريور 1396   11:20:40
در امروز: 14706
اين صفحه امروز: 65
تازه های قرآنی

1395/6/21 يكشنبه برگزاري مرحله کشوري31 مين جشنواره مسابقات قرآن و عترت دانشجويان سراسر کشور
سي و يکمين جشنواره مسابقات قرآن و عترت دانشجويان کشور صبح روز چهارشنبه ۱۷/۶/۹۵ با حضورجمع کثيري از دانشجويان سراسر کشور در تالار فردوسي دانشگاه سيستان و بلوچستان آغاز شد.
در اين مراسم آيت ا...عباسعلي سليماني نماينده محترم ولي فقيه و امام جمعه معزز زاهدان، دکتر سيد ضياء هاشمي معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، مولانا عبدالحميد اسماعيل زهي امام جماعت مسجد مکي زاهدان، فرماندهان انتظامي استان، استاد حامد شاکرنژاد قاري بين المللي قرآن کريم و ساير مديران فرهنگي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي استان حضور داشتند.
در آغاز اين جشنواره دکتر بنداني رييس دانشگاه طي سخناني ضمن عرض خير مقدم وتشکر از مدعوين ومهمانان حاضر گفت: خرسنديم که در دانشگاه سيستان و بلوچستان ميزبان شما عزيزان دراين جشنواره روحاني و نوراني هستيم، جشنواره اي که فضاي استان و شهر مان را عطر آگين و معطر به کلام الهي نموده است. وي برگزاري اينگونه جشنواره ها را موجب زنده نگه داشتن نور قرآن در دل جواناني دانست که آينده سازان اين مملکت هستند. ايشان بکارگيري تعاليم آسماني و مفاهيم الهي در زندگي را موجب هدايت و روشنگري انسان ها در مسير تعالي دانست. وي نزديکي به اين تعاليم را موجب افزايش اخلاق و منش اسلامي، و دوري جستن از آن را باعث نقصان اين خلق وخوي دانست.
حجت الاسلام قلندري مسوول دفتر نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه نيز طي سخنان کوتاهي از زحمات وتلاش هاي عوامل دست اندر کار برگزاري اين جشنواره تشکر و قدرداني نمود.

در ادامه اين مراسم دکتر بحر پيما دبير جشنواره هدف از برگزاري اين جشنواره مهم را ارتقاء فرهنگ وتعاليم آسماني، ايجاد انس والفت با قرآن، توسعه فضاي معنوي، ارج گذاري فعاليت هاي قرآني وارزيابي استعدادهاي قرآني دانست. ايشان ازتشکيل دبيرخانه اين جشنواره از اسفند سال گذشته خبر داد و افزود: پس از تشکيل دبيرخانه جشنواره، کميته هاي ۱۰ گانه تشکيل وکميته داوراني متشکل از ۱۲ داور ممتاز به منظور قضاوت اين دوره ازمسابقات تشکيل گرديد. وي با ارائه آمار اين جشنواره گفت: مسابقات در ۶ بخش ودر ۳۶ رشته در سطح کشور در دو مرحله شفاهي وکتبي در دو تالار مجزا جهت خواهران وبرادران برگزار ميگردد. ايشان خاطر نشان نموددر بخش شفاهي ۳۲۵ اثر، در بخش فناوري ۳۷ اثر، در بخش ادبي ۸۱ اثر ودر بخش هنري ۱۴۳ اثر حضور دارد که در کل ۶۷۴ اثر به دبيرخانه رسيده است.وي برگزاري آثارهنري مربوط به اين جشنواره را از کارهاي جنبي اعلام کرد.
آيت ا...عباسعلي سليماني امام جمعه زاهدان نيز طي سخناني در آيينه احاديث وروايات به تبيين نقش تلاوت و قرائت قرآن گفت: وقتي صحبت از قرائت ميشود منظور رعايت قواعد و جنبه هاي لحن و صوت است اما زماني که صحبت از تلاوت ميشود منظور جنبه خشوع وخضوع است که نشان از ارزشمند بودن آن دارد و ما اميدواريم دراين جشنواره قاريان عزيز به جنبه تدبر وتلاوت قرآن صحه گذارند. ايشان از دست اندر کاران برگزاري اين جشنواره در دانشگاه که فضاي مقدسي است، تشکر و قدرداني نمود.
مولانا عبدالحميد اسماعيل زهي امام جماعت مسجد مکي نيز طي سخناني قرآن را معجزه قرن دانست وافزود: قرآن بزرگترين سرمايه براي ماست واگر ما به دستورات وفرامين آن عمل نماييم بالاترين ملت دنيا ميشويم. وي در بخش ديگري از سخنانش گفت : ما افتخارمان قرآن است واگر لغزشي حاصل ميشود به دليل فاصله گرفتن از کتاب آسماني است.
معاون فرهنگي واجتماعي وزارت علوم، تحقيقات وفناوري نيز طي سخناني گفت: برگزاري جشنواره هاي قرآني که در دانشگاهها برگزار مينماييم يک سنت حسنه شده است، چراکه قرآن کتاب هدايت است وما با شناخت رسولان و پيامبران الهي مسير هدايت را بهتر طي مي نماييم.
دين مبين اسلام دين منطق واحد و پيام واحد است، و افراط و تفريط راه خروج از دين است، اين دين درس اخوت و برادري است ،دين سلم و سلامت است و شيعه و سني به يکديگر عشق مي ورزند. اميداست اين جشنواره ما را در مسير تعالي و اخلاق ديني قرار دهد.
در پايان مراسم استاد حامد شاکرنژاد قاري ممتاز بين المللي به تلاوت آياتي چند از کلام ا...مجيد محفل را نوراني نمود.
گفتني است در حاشيه جشنواره نمايشگاه آثار برگزيده هنري ،قرآني برپا ميباشد .اين جشنواره تا روز جمعه ۱۹ شهريور ماه ادامه داشت.
جشنواره سراسري قرآن و عترت دانشجويان سراسر کشور پس از سه روز رقابت ميان شرکت کنندگان اين دوره، صبح روز جمعه ۱۹/۶/۹۵با معرفي نفرات برتر خاتمه يافت.
در اين مراسم جمعي از مسولان و مديران دانشگاهي، حضرت حجت الاسلام والمسلمين حاج آقاي قلندري مسوول دفتر نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه ، دکتر ايرجي مديرکل فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دکترجعفر پور رييس مرکز توسعه و ترويج فرهنگي وزارت علوم ، جمعي از علماي اهل تسنن و تشيع، مديران فرهنگي ادارات و نهادهاي دولتي و هيات رئيسه دانشگاه سيستان و بلوچستان حضور داشتند.
ديگر بخش ها درباره دانشگاه قم سامانه هاپيوندهاي مفيدارتباط با ما
آدرس پستي: قم - بلوار الغدير - بعد از شهرك قدس - دانشگاه قم