چهارشنبه 5 تير 1398   09:18:13

همزمان با سالگرد ۴۰ سالگي پيروزي انقلاب و ايام‌الله دهه فجر برگزار شد:

دفاع دومين پايان‌نامه گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسي دانشگاه قم در حوزه ادبيات دفاع مقدس

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، پايان‌نامه سركار خانم نفيسه رحماني خواجوئي با عنوان «تحليل محتواي اشعار دفاع مقدس منتشر شده براي كودكان و نوجوانان بين سال‌هاي 13۵۷-1395» با راهنمايي دكتر مهدي محمدي دومين پايان‌نامه گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسي دانشگاه است كه به بررسي ادبيات دفاع مقدس پرداخته است.

محقق در دفاع از پايان‌نامه خود عنوان كرد كه با شروع جنگ تحميلي دفاع مقدس مردم شريف ايران نيز آغاز شد و جلوه‌هاي ناب از حماسه و عرفان تجلي يافت. جانبازي‌ها و ايثارگري‌ها و شهادت فرزندان اين مرز وبوم صفحات زريني را در دفاع از آرمان‌هاي انقلاب اسلامي صفحات زريني را در تاريخ ادبيات اين كشور بوجود آورد تا دستمايه شاعران و نويسندگان قرار گرفت كه آثار ادبي ويژه‌اي را براي كودكان و نوجوانان فردا به يادگار بگذارند. نسل كودك و نوجوان از جمله قشرهاي اجتماع هستند كه هيچ تصويري ازدوران دفاع مقدس ندارند غير از آنچه مي شنوند و مي خوانند و يا تصاويري كه از آن در مستندات مشاهده مي كنند.

اين جلسه با استقبال خوب دانشجويان و با حضور برخي از اعضاء هيات علمي گروه و مسئولان عالي رتبه دانشگاه و جناب آقاي آخوندزاده نماينده نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم برگزار شد.

دكتر قاسمي معاون محترم آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه و از آزادگان سرافراز ۸ سال دفاع مقدس در اين جلسه خاطر نشان كردند كه به عنوان خدمتگزار در دانشگاه و كسي كه با راه‌اندازي يكي از مراكز تخصصي علمي – پژوهشي كتاب‌هاي متعددي را در حوزه ادبيات دفاع مقدس به ويژه شعر منتشر كرديم خيلي خوشحال هستم كه دانشجويان اين دانشگاه به انتخاب چنين موضوعي همت مي‌گمارند. دوران دفاع مقدس دوران گرانبهايي است كه بايد در انعكاس دستاورها و ارزش‌هاي آن آثار علمي متعددي را منتشر كرد.

جناب سرهنگ حسيني رئيس سازمان حفظ آثار و مركز فرهنگي استان قم در اين نشست عنوان كردند كه بسيار خرسندم در اين جلسه علمي در حضور استادان و پژوهشگران دانشگاه قرار دارم. مركز حفظ آثار افتخار آن را دارد كه به عنوان يك مركز علمي تحقيقاتي تخصصي، ساماندهي ادبيات اين حوزه را بر عهده دارد و اميدواريم با همكاري محققان دانشگاه هر چه زودتر بتوانيم دانشنامه ادبيات دفاع مقدس را به اتمام برسانيم.

سركار خانم دكتر برقعي رياست محترم پرديس خواهران دانشگاه قم در اين جلسه عنوان كردند كه همان طور كه مقام معظم رهبري فرمودند « اين جنگ آن‏قدر حرف گفتنى دارد كه اگر دهها سال هنرمندان ما و افراد خوش‌ذوق و با ابتكار بنشينند و در جزء جزء آن كار كنند، باز هم حرف‌هاى گفتنى خواهند داشت.» ادبيات دفاع مقدس نيازمند پژوهش‌هاي عميق و تخصصي هستند و خيلي خوشحال هستم كه امروزه يكي از دانشجويان دانشگاه قم در واحد خواهران اين كار ارزشمند را به انجام رسانده و ما خيلي خوشحال مي‌شويم وقتي مي بينيم دانشجويان ما اين چنين موضوعات كاربردي انتخاب مي‌كنند و در پژوهش‌هاي خود نيازهاي اساسي كشور را مد نظر قرار مي‌دهند.

داوري اين پايان‌نامه را دكتر يوسفي از اعضاي هيات علمي گروه ادبيات فارسي و از پژوهشگران عرصه ادبيات دفاع مقدس و آقاي طالعي از اعضاي هيات علمي گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسي بر عهده داشتند.

اولين پايان‌نامه گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسي با عنوان « تحليل محتواي كتاب‌‌هاي داستاني كودك و نوجوان در زمينه جنگ ايران و عراق منتشر شده بين سال‌هاي ۱۳۷۵-۱۳۹۴» توسط سركار خانم ليلا حسيني با راهنمايي دكتر مهدي محمدي به انجام رسيده است. اين پايان‌نامه از طرح‌هاي مورد حمايت باغ موزه دفاع مقدس بوده كه در هفته پژوهش ۱۳۹۷ دانشگاه قم به عنوان پايان‌نامه تقاضا محور مورد تجليل قرار گرفت.