يكشنبه 4 تير 1396   23:29:21

در دانشگاه قم برگزار شد: اولين جشنواره اقتصاد مقاومتي اقدام وعمل /تجليل از فعالان حوزه اقتصاد مقاومتي دانشگاهيان دانشگاه قم

اولين جشنواره اقتصاد مقاومتي اقدام و عمل و تجليل از فعالان اين حوزه در ميان دانشگاهيان دانشگاه قم در تالار شيخ مفيد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، در ابتداي اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين دکتر ديرباز، با بيان اين که شعار اقتصاد مقاومتي يک شعار راهبردي است، بيان کرد: ترويج و تبليغ اين شعار به جاي خود مهم است ولي مهم تر از آن اين است که طبق سخنان رهبري اقدام و عمل صورت گيرد و نمود پيدا کند.

وي همچنين ادامه داد: يک وجهه انقلابي بودن اين است که هر کسي احساس وظيفه کند و به حسب مسووليت خود رهنمود مقام معظم رهبري را تحقق ببخشد.

رييس دانشگاه قم افزود: همکاران ما تلاش کرده اند در دانشگاه قم کارها و فعاليت هايي در راستاي اقتصاد مقاومتي انجام گيرد که بايد تداوم و شتاب و عمق بيشتري پيدا کند تا بتوان به مشکلات غلبه کرد که جا دارد از همه کساني که دلسوازنه تلاش کرده اند تقدير و تشکر کرد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمين دکتر فراهاني دبير جشنواره اقتصاد مقاومتي و رئيس دانشکده اقتصاد و مديريت دانشگاه نيز گزارشي از فعاليت هاي ستاد اقتصاد مقاومتي دانشگاه قم ارائه کرد.

رئيس دانشکده اقتصاد و مديريت دانشگاه افزود: پس از تشکيل ستاد اقتصاد مقاومتي 11 جلسه با حضور مسوولين و معاونين دانشگاه برگزار کرديم که برخي مصوبات اين جلسات نيز عملياتي شد.ه است

دکتر فراهاني در ادامه اقدامات انجام شده در زمينه اقتصاد مقاومتي به تفکيک در حوزه معاونت آموزش، معاونت اداري و مالي، معاونت دانشجويي و معاونت فرهنگي و اجتماعي را ارائه نمود.

دبير همايش اقتصاد مقاومتي افزود: اميدواريم بتوانيم کارهاي بيشتري را با روحيه جهادي و فرهنگ سازي مناسب در سطح اساتيد و کارکنان و دانشجويان انجام دهيم.

حجت الاسلام والمسلمين پوررضا رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم نيز، طي سخناني اساتيد و دانشجويان را بهترين سرمايه هاي کشور معرفي کرد و افزود: دانشجويان آينده سازان کشور هستند و نبايد نشاط علمي  و فرهنگي از آنها دريغ شود و به نشاط کاذب دچار شوند و اگر انگيزه کسب علم و رشد علم انگيزه اي باشد که به نفع ملت ايران نباشد اين يک نشاط منفي خواهد بود.

حجت الاسلا م والمسلمين پوررضا بر برگزاري منظم سالانه جشنواره هاي علمي دانشجويي تاکيد کرد و افزود: بايد نقشه مهندسي فرهنگي روي ميز کار مديران دانشگاهها باشد، چرا که در دانشگاه بايستي بگونه اي برنامه ريزي و فرهنگ سازي کرد که هيجانات دانشجويان مرتفع و استعداد آنها شکوفا شود تا همه چيز را خودشان توليد کنند و از محصولات خودش استفاده کنند که  کليد اين برنامه ريزي با جشنواره اقتصاد مقاومتي زده شد و دانشگاه قم فعاليت خود را عملا در اين زمينه آغاز کرد.

وي خاطر نشان کرد : دانشگاه قم اين آمادگي اين را دارد که هر ساله به تناسب شعار سال، ستادي را جهت عملياتي کردن آن تشکيل دهد ولي ستاد اقتصاد مقاومتي بصورت ويژه حداقل بايستي عمري 5 ساله داشته باشد.

در ادامه دکتر سجاد محمد علي نژاد رئيس دانشکده فني مهندسي نيز در خصوص ارتباط اقتصاد مقاومتي و دانشگاه مطالبي را بيان نمود و گفت: استقلال کشور بدون اقتصاد مقاومتي امکان پذير نيست و کشور در حال حاضر درگير جنگ تمام عيار اقتصادي در دنياست که راه فائق آمدن از آن فقط اقتصاد مقاومتي است.

رئيس دانشکده فني و مهندسي افزود: اقتصاد مقاومتي، رياضتي، منفعلانه و موقتي نيست و از اول انقلاب تا کنون نيز وجود داشته و به دنبال الگوي پيشرفت پايدار و بومي براي کشور است که متاثر از تهديدات و تغييرات بيروني نباشد و چهارچوب تصميم گيري هاي مسوولين و مردم بر اساس اقتصاد مقاومتي باشد.

دکتر سجاد محمد علي نژاد مولفه هاي اقتصاد مقاومتي بر گرفته از منويات مقام معظم رهبري را؛ درون زايي و خوداتکايي، خودکفايي در کالاهاي اساسي، مردمي بودن، اصلاح الگوي مصرف، توليد داخلي، دانش بنيان بودن و فرهنگ کار تلاش و جهاد  دانست.

وي دانشگاه را مجموعه اي اساسي و از ارکان و ساختارهاي مهم کشور عنوان کرد که استقلال مالي و داشتن منابع مختلف مالي را مهمترين راه مقاوم شدن دانشگاها مي باشد.

دکتر موسوي عضو هيات علمي دانشکده مديريت و دکتر حافظي عضو هيات علمي دانشکده مديريت وبرنامه ريزي دانشگاه امام حسين ع نيز مطالبي را در خصوص اقتصاد مقاومتي ارائه نمودند.

در پايان نيز  از برترين هاي جشنواره اقتصاد مقاومتي دانشگاه قم با اهداء جوايز نفيس و لوح سپاس،  تقدير به عمل آمد که اسامي آنها بدين شرح مي باشد:

ليست برگزيدگان جشنواره اقتصاد مقاومتي - اسفند 95

استادان

رديف

نام و نام خانوادگي

عنوان اثر

رتبه و توضيحات

1.

دکتر رضا علي‌زاده

طراحي و ساخت سنسورهاي حساس آلاينده‌هاي محيط زيست

رتبه اول، اين اختراع بسيار حائز اهميت است اما به علت بضاعت اندک جشنواره لوح تقدير و نيم‌سکه اهداء مي‌شود.

2.

دانشجويان

19.

محمدمسعود مددي