چهارشنبه 3 خرداد 1396   22:15:09

در دانشگاه قم برگزار شد: اولين جشنواره اقتصاد مقاومتي اقدام وعمل /تجليل از فعالان حوزه اقتصاد مقاومتي دانشگاهيان دانشگاه قم

اولين جشنواره اقتصاد مقاومتي اقدام و عمل و تجليل از فعالان اين حوزه در ميان دانشگاهيان دانشگاه قم در تالار شيخ مفيد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، در ابتداي اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين دكتر ديرباز، با بيان اين كه شعار اقتصاد مقاومتي يك شعار راهبردي است، بيان كرد: ترويج و تبليغ اين شعار به جاي خود مهم است ولي مهم تر از آن اين است كه طبق سخنان رهبري اقدام و عمل صورت گيرد و نمود پيدا كند.

وي همچنين ادامه داد: يك وجهه انقلابي بودن اين است كه هر كسي احساس وظيفه كند و به حسب مسووليت خود رهنمود مقام معظم رهبري را تحقق ببخشد.

رييس دانشگاه قم افزود: همكاران ما تلاش كرده اند در دانشگاه قم كارها و فعاليت هايي در راستاي اقتصاد مقاومتي انجام گيرد كه بايد تداوم و شتاب و عمق بيشتري پيدا كند تا بتوان به مشكلات غلبه كرد كه جا دارد از همه كساني كه دلسوازنه تلاش كرده اند تقدير و تشكر كرد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمين دكتر فراهاني دبير جشنواره اقتصاد مقاومتي و رئيس دانشكده اقتصاد و مديريت دانشگاه نيز گزارشي از فعاليت هاي ستاد اقتصاد مقاومتي دانشگاه قم ارائه كرد.

رئيس دانشكده اقتصاد و مديريت دانشگاه افزود: پس از تشكيل ستاد اقتصاد مقاومتي 11 جلسه با حضور مسوولين و معاونين دانشگاه برگزار كرديم كه برخي مصوبات اين جلسات نيز عملياتي شد.ه است

دكتر فراهاني در ادامه اقدامات انجام شده در زمينه اقتصاد مقاومتي به تفكيك در حوزه معاونت آموزش، معاونت اداري و مالي، معاونت دانشجويي و معاونت فرهنگي و اجتماعي را ارائه نمود.

دبير همايش اقتصاد مقاومتي افزود: اميدواريم بتوانيم كارهاي بيشتري را با روحيه جهادي و فرهنگ سازي مناسب در سطح اساتيد و كاركنان و دانشجويان انجام دهيم.

حجت الاسلام والمسلمين پوررضا رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم نيز، طي سخناني اساتيد و دانشجويان را بهترين سرمايه هاي كشور معرفي كرد و افزود: دانشجويان آينده سازان كشور هستند و نبايد نشاط علمي  و فرهنگي از آنها دريغ شود و به نشاط كاذب دچار شوند و اگر انگيزه كسب علم و رشد علم انگيزه اي باشد كه به نفع ملت ايران نباشد اين يك نشاط منفي خواهد بود.

حجت الاسلا م والمسلمين پوررضا بر برگزاري منظم سالانه جشنواره هاي علمي دانشجويي تاكيد كرد و افزود: بايد نقشه مهندسي فرهنگي روي ميز كار مديران دانشگاهها باشد، چرا كه در دانشگاه بايستي بگونه اي برنامه ريزي و فرهنگ سازي كرد كه هيجانات دانشجويان مرتفع و استعداد آنها شكوفا شود تا همه چيز را خودشان توليد كنند و از محصولات خودش استفاده كنند كه  كليد اين برنامه ريزي با جشنواره اقتصاد مقاومتي زده شد و دانشگاه قم فعاليت خود را عملا در اين زمينه آغاز كرد.

وي خاطر نشان كرد : دانشگاه قم اين آمادگي اين را دارد كه هر ساله به تناسب شعار سال، ستادي را جهت عملياتي كردن آن تشكيل دهد ولي ستاد اقتصاد مقاومتي بصورت ويژه حداقل بايستي عمري 5 ساله داشته باشد.

در ادامه دكتر سجاد محمد علي نژاد رئيس دانشكده فني مهندسي نيز در خصوص ارتباط اقتصاد مقاومتي و دانشگاه مطالبي را بيان نمود و گفت: استقلال كشور بدون اقتصاد مقاومتي امكان پذير نيست و كشور در حال حاضر درگير جنگ تمام عيار اقتصادي در دنياست كه راه فائق آمدن از آن فقط اقتصاد مقاومتي است.

رئيس دانشكده فني و مهندسي افزود: اقتصاد مقاومتي، رياضتي، منفعلانه و موقتي نيست و از اول انقلاب تا كنون نيز وجود داشته و به دنبال الگوي پيشرفت پايدار و بومي براي كشور است كه متاثر از تهديدات و تغييرات بيروني نباشد و چهارچوب تصميم گيري هاي مسوولين و مردم بر اساس اقتصاد مقاومتي باشد.

دكتر سجاد محمد علي نژاد مولفه هاي اقتصاد مقاومتي بر گرفته از منويات مقام معظم رهبري را؛ درون زايي و خوداتكايي، خودكفايي در كالاهاي اساسي، مردمي بودن، اصلاح الگوي مصرف، توليد داخلي، دانش بنيان بودن و فرهنگ كار تلاش و جهاد  دانست.

وي دانشگاه را مجموعه اي اساسي و از اركان و ساختارهاي مهم كشور عنوان كرد كه استقلال مالي و داشتن منابع مختلف مالي را مهمترين راه مقاوم شدن دانشگاها مي باشد.

دكتر موسوي عضو هيات علمي دانشكده مديريت و دكتر حافظي عضو هيات علمي دانشكده مديريت وبرنامه ريزي دانشگاه امام حسين ع نيز مطالبي را در خصوص اقتصاد مقاومتي ارائه نمودند.

در پايان نيز  از برترين هاي جشنواره اقتصاد مقاومتي دانشگاه قم با اهداء جوايز نفيس و لوح سپاس،  تقدير به عمل آمد كه اسامي آنها بدين شرح مي باشد:

ليست برگزيدگان جشنواره اقتصاد مقاومتي - اسفند 95

استادان

رديف

نام و نام خانوادگي

عنوان اثر

رتبه و توضيحات

1.

دكتر رضا علي‌زاده

طراحي و ساخت سنسورهاي حساس آلاينده‌هاي محيط زيست

رتبه اول، اين اختراع بسيار حائز اهميت است اما به علت بضاعت اندك جشنواره لوح تقدير و نيم‌سكه اهداء مي‌شود.

2.

دانشجويان

19.

محمدمسعود مددي